Novosti, obavijesti i događanja IVa EOSS


 Pocetak
Za stalno
 Pocetak

Odma da se razumimo na početku, što je EOSS:

Kratica od ' Elektro Odjel Slabe Struje '. ' IV ' znači da smo dogurali do mature, pred koju je i nastajala 'knjiga mudrosti', a ' a ' znači da smo bili prvi razred po popisu u navedenom usmjerenju od moguća tri u tekućoj generaciji, a mora se reć i da smo u ciloj školi bili najbolji!!!, prosjek ocjena negdi oko 3. Škola se je zvala kako piše u uvodnoj stranici (više se tako ne zove) i bila je u sastavu TŠC - Split (Tehnički Školski Centar). Četverogodišnje druženje ostavilo je svoje tragove, kojih se svi rado sićamo, pa se stoga okupljamo, u mjeri kako tko može, barem jednom godišnje. U svrhu toga je utanačeno:

  • Poželjno je okupiti se svake godine na dan 01.04. u 18:00 sati na PJACI radi dogovora o proslavi godišnjice mature.

  • Proslava će se u načelu održati, više ili manje pripremljena, treću subotu u mjesecu lipnju, što je najbliže datumu mature razreda, s utvrđenim vremenom okupljanja - 19:00 ispred 'naše škole', a o potankostima u novostima ove stranice.

Sve zadaće uz ovu tematiku, za svaku godinu redoslijedno, dogovorit će se 1.aprila u 18:00 sati na PJACI u tekućoj godini. Magarac je bio 'ko se je skrio. Svaki izostanak opravdati će se ako su razlozi razumni (batine od žene, besparica, slomljena noga, ubod ose ili komarca i slični).


 Pocetak
Obljetnica 49 godišnjice
 Pocetak

Ako 'Covik-19' dopusti, proslava godišnjice mature održati će se dana 20.06.2019. godine (subota). Okupljanje ispred škole u 19:00 sati. Svečana večera biti će u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 20:00 sati. 'Menu' svatko sam odabire (i plaća) prema onome što želi i / ili smije.

 Pocetak
U spomen
 Pocetak

21.10.2019. napustio nas je naš 'Državnik' - U Thant.
Očekivali smo još dosta zajedničkih susreta, ali opaka bolest to je onemogućila.
Počivao u miru prijatelju.

 Željko Kovač

 Pocetak
Obljetnica 48 godišnjice
 Pocetak

Prema običaju, proslava godišnjice mature održati će se dana 15.06.2019. godine (subota). Okupljanje ispred škole u 19:00 sati. Svečana večera biti će u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 20:00 sati. 'Menu' svatko sam odabire (i plaća) prema onome što želi i / ili smije.

Pisutni: Mogu se vidit na slikama postavljenim na poslužitelj. Fali Zavo jer je uvatija neku upalu pa 'glođe' tablete. A moga je još kogod doć da je tija!? Dan je baš bija krasan i ugodno smo se pročakulali.

 Pocetak
U spomen
 Pocetak

09.07.2018. napustio nas je 'Solinjanin'.
Znali smo da si bolestan, ali ipak smo se nadali još jednom susretu.
Počivao u miru prijatelju.

 Dragan Ninčević

 Pocetak
Obljetnica 45 godišnjice
 Pocetak

Prema dogovoru na PJACI, proslava godišnjice mature održati će se dana 18.06.2016. godine (subota). Okupljanje ispred škole u 19:00 sati. Svečana večera biti će u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 20:00 sati. 'Menu' svatko sam odabire (i plaća) prema onome što želi i / ili smije.

Kako je ovogodišnja obljetnica mature jubilarna, a svi smo već gotovo u mirovini s kakvim-takvim zdravljem, moguće je ovo posljednja prilika da se okupimo u što većem broju. U tom smislu osobno su svi kontaktirani i svatko od Vas se je izjasno hoće li doći ili neće, što je zabilježeno u narednoj tablici. Navedeno je bilo potrebno da se na vrijeme osigura potrebni prostor u restoranu.

Ime i
Prezime
Obljetnica 45 godišnjice Obljetnica 50 godišnjice
dolazi ne dolazi dolazi ne dolazi
Janko
Budanko
     
Janko
Buljan
     
Neven
Cokarić
Zdravstveno
stanje
   
Miroslav
Čarija
     
Zvonko
Dabo
     
Vlado
Dadić
Krapinske
toplice
   
Borivoje
Đorđević
Turizam    
Bartul
Filipušić
Obiteljske
nevolje
   
Ivica
Ivčević
     
Andro
Jakšić
     
Zdravko
Jurić
     
Vjekoslav
Klarić
Razlog
nepoznat
   
Željko
Kovač
  Pokojni 10/2019
Joško
Kuštre
     
Branko
Leskur
Obiteljske
nevolje
   
Tonči
Lolić
     
Milenko
Mićić
     
Dragan
Ninčević
Pokojni 07/2018
Ivo
Novaković
     
Stipe
Pažanin
Pokojni 11/1984
Zoran
Pejić
Odselio u Srbiju
Marijan
Peričić
Pokojni 01/2009
Mirjana
Cokarić (Pugar)
Zdravstveno
stanje
   
Svemir
Radas
Uči engleski
u US
   
Drago
Radić
     
Marija
Laura (Šantić)
Građevinska
posla
   
Slobodan
Udovičić
Pokojni 12/2009
Jure
Vejić
     
Ivo
Vidović
Pokojni 04/2008
Boris
Zavadlav
     
Frane
Žanić
     
Marijan
Žuvić
     

Dakle, Dabo je 07.04.2016. u popodnevnim satima otiša u ' Stari Mornar ' i dogovorija sa čovikom. Prostor je rezerviran. Već se je jedna oveća grupa ljudi rezervirala dio prostora, tako da smo na vrime uletili. Gore u tablici točkom su označeni svi koji su se izjasnili o svojoj prisutnosti temeljem čega je izvšena rezervacija prostora, a upitnikom oni koji zbog zdrastvenih ili obiteljskih problema još ne znaju odgovor, ali su u načelu voljni doći. Dogovoreno je da će zbog različitih zdrastvenih mogućnosti pojedinaca, svatko sam platiti ono što je naručio. Veštiti nisu obvezni.

P.S. Ako tko znade di je 'Maca' i može stupit u kontak s njom, volija bi da je priupita bili došla na proslavu obljetnice. Legenda TŠC naučila nas je sve što triba glede struke, na čemu joj puno hvala.

P.P.S. Sijede glave uspješno su se sastale i u tom smislu tablica je nadopunjena. Slike s obljetnice su ovdje. Ako slike spremite na računalo biti će u rezoluciji 2048 × 1536, a za potrebe WEB-a prikazuju se umanjene. Bilo nas se dosta prisutno.

 Pocetak
Obljetnica 40 godišnjice
 Pocetak

Dana 18.06.2011. godine skupilo se je 12 bivših učenika IVa EOSS kako bi obilježili 40 godina mature. Prugovo je zbog obiteljskih zdravstvenih problema po slikavanju otiša doma, a Vlado je doša naknadno pa nije na slici isprid škole. Potom smo skupa sa profesorom Jerićem otišli u restoran ' Stari Mornar ' gdje smo ćakulali negdje do 23:30. Sidili smo vani i bilo je ugodno. Vili nas je sve oduševio solo nastupom pjevajući ' O Sole Mio ', jer je restoran imao angažiran nekakav 'bend' te je vješto iskoristio njihovu infrastrukturu. Sve u svemu bilo je dobro. Fotografije su u albumu.


Split, 03.06.2011.

Poštovana gospodo,

Na osnovu Vaših odgovora prema anketi koju je provodio Zavo, proslava obljetnice 40 godišnjice mature održati će se u subotu 18.06.2011. godine u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 20:00 sati, a okupljanje je standardno: u 19:00 sati 18.06.2011. godine ispred škole. Na dan 03.06.2011. godine potvrđen je prema anketiranju dolazak nas 15, uz mogućnost dolaska profesora Jerića kao gosta. 'Menu' svatko sam odabire (i plaća) prema onome što želi ili što smije - 'a la carte'. Ovisno o vremenskim prilikama, osoblje restorana omogućiti će proslovu ili unutar zgrade ili vani. Vrlo je vjerojatan i dolazak fotografa iz 'Slobodne Dalmacije'.

Drago


Preliminarni dogovor održan je 01.04.2011. godine, pjaca 18:00, petak. Ma šta sad triba nešto filozofirat, evo:

Split, 04.04.2011.

PROSLAVA 40. godišnjice MATURE

Poštovana gospodo,

Dana 01.04.2011. u 18:00 sati bio je sastanak u vezi proslave 40. godišnjice mature. Pozivu su se odazvali: Dabo, Đorđević, Ivčević, Jakšić, Jurić, Radić i moja malenkost. Izostanak su opravdali : Dadić i Lolić.

Nakon uvodnih razgovora o svem i svačem, predloženo je da se proslava organizira u prvu subotu 04.06.2011. umjesto u treću subotu 18.06.2011. Sat okupljanja ispred škole ostaje isti tj. U 19:00 sati.

Ne bi se 'išlo' na neki posebni 'menu', nego bi svatko odabrao što želi - 'a la carte'. Od profesora ne bi pozvali nijednog jer sa nijednim od živućih nismo imali poseban odnos. Za prof. Alfirevića smatramo da više nije 'sposoban' sudjelovati u proslavi.

Stoga poštovana gospodo, a i 'PICADURI', potrebno je do 05.05.2011. u 13:00 sati dati svoj stav (poslati mail) o datumu održavanja proslave i ujedno potvrditi dolazak na istu kako bi znali organizirati mjesto proslave.
Uz pozdrav

Boris Zavadlav

P.S. Iz Hrvatskog jezika sam imao 2.

P.S. na P.S. I ja! Jedna od solucija proslove je ' Stari Mornar '. Ako tko na ovim stranicama ima upisane krive podatke neka mi javi, a ako ima podataka o nekom drugom koji nedostaju, bit ću mu jako zahvalan ako me obavijesti. Imam dva mail-a i telefon i još uvijek se ne služim mobitelom. A može doć i kod mene na kavu. Voze dva lifta do devetog kata.

 Pocetak
U spomen
 Pocetak

08.12.2009. napusti nas izdvojeno krilo u Velikoj Gorici.
Nisi nam dao ni naslutiti da si bolestan. Počivao u miru prijatelju.

 Slobodan Udovičić

13.01.2009. opaka je bolest satrala dugo godišnjeg organizatora naših skupova.
Zatvori se tvoja životna karta prijatelju, iako si imao vjere da ćeš se boleščurini othrvat.

 Marijan Peričić

16.04.2008. iznenada, preko noći, napusti nas dragi prijatelj. Jednostavno se nije probudio.
Još 1.aprila zezali smo se na pjaci. Iako ćemo ti morat zatvorit kartu nećemo te zaboravit.

 Ivo vidović

 Pocetak
Obljetnica 30 godišnjice
 Pocetak

Dana 09.lipnja 2001. godine Poslin Krista odlučila se ekipa iz IVa EOSS sastat glede proslave (ne čitati pijančevanja, lijepo molim) 30 godina mature, koju običava organizirat i slavit svakih 5 godina po pravilu i između toga kako im padne napamet, van pravila.

Povodom trideset godina od mature dodjeljene su zaslužnima svečane plakete. Kliknite na ovoj tekst kako bi došli do potpunog pregleda.

Obračun troškova proslave 30 godišnje obljetnice mature napravljen je i svatko može pogledati svoje detalje u tablici.

Ukupno je bilo uplaćeno 6.550,00 kn
Do sada realizirani troškovi
Svečana večera - jelo 2.400,00 kn kn
Svečana večera - piće 1.800,00 kn
Cvjetni aranžman 250,00 kn
Troškovi podvornice u školi 200,00 kn
Fotografije 495,00 kn
Koverte, papir, marke 230,00 kn
Filmovi 150,00 kn
Kasete S8 i VHS 180,00 kn
CD mediji prazni 50 kom 259,20 kn
Asistencija na izradi Web stranice 300,00 kn
Video i foto snimanje 300,00 kn
Ukupno do sada utrošeno 6.264,20 kn
 Pocetak
Novo je uvijek pri vrhu!
 Pocetak

 Prva