Novosti, obavijesti i događanja IVa EOSS


 Pocetak
Za stalno
 Pocetak

Odma da se razumimo na početku, što je EOSS:

Kratica od ' Elektro Odjel Slabe Struje '. ' IV ' znači da smo dogurali do mature, pred koju je i nastajala 'knjiga mudrosti', a ' a ' znači da smo bili prvi razred po popisu u navedenom usmjerenju od moguća tri u tekućoj generaciji, a mora se reć i da smo u ciloj školi bili najbolji!!!, prosjek ocjena negdi oko 3. Škola se je zvala kako piše u uvodnoj stranici (više se tako ne zove) i bila je u sastavu TŠC - Split (Tehnički Školski Centar). Četverogodišnje druženje ostavilo je svoje tragove, kojih se svi rado sićamo, pa se stoga okupljamo, u mjeri kako tko može, barem jednom godišnje. U svrhu toga je utanačeno:

 • Poželjno je okupiti se svake godine na dan 01.04. u 18:00 sati na PJACI radi dogovora o proslavi godišnjice mature.

 • Proslava će se u načelu održati, više ili manje pripremljena, treću subotu u mjesecu lipnju, što je najbliže datumu mature razreda, s utvrđenim vremenom okupljanja - 19:00 ispred 'naše škole', a o potankostima u novostima ove stranice.

Sve zadaće uz ovu tematiku, za svaku godinu redoslijedno, dogovorit će se 1. aprila u 18:00 sati na PJACI u tekućoj godini. Magarac je bio 'ko se je skrio. Svaki izostanak opravdati će se ako su razlozi razumni (batine od žene, besparica, slomljena noga, ubod ose ili komarca i slični).


 Pocetak
Obljetnica 52 godišnjice
 Pocetak

Dana '1. aprila 2023.' našli su se na Pjaci Andro, Drago i Zavo, i dogovorili da će se 52. obljetnica mature održati 17.06.2023. (subota) po ustaljenom običaju. Tablica adresa je ovdje!

Tko se je skupija isprid škole može se vidjeti u našem albumu slika.

 Pocetak
U spomen
 Pocetak

20.12.2022. ode nam Jure. Prvi od nas otiša je odslužit vojni rok.
Eto, taman si napunija sedam banki i napusti nas.
Počivao u miru prijatelju.

 Jure Vejić

 Pocetak
Obljetnica 51 godišnjice
 Pocetak

Dana '1. aprila 2022.' padala je kiša, za razliku od sunčanog dana posli (vremenska pegula), te nije poznato da li je bilo okupljanja na Pjaci. Kako god bilo, 51. obljetnica mature održat će se 18.06.2022. (subota) po ustaljenom običaju. Tko dođe - dobro dođe! Ako Ivanka slavi šest desetljeća svoje ekipe zašto ne bi i mi? Možda bude tablica za 55. i 60. godišnjicu?

Pisutni abecednim redom: Andro, Boris, Dabo, Drago, Ivica, Janko, Tonči. Spojili smo dva stola po dužoj strani i dobili veliku kvadratnu 'radnu' površinu. Ostali smo skoro do 24:00 sati uz poprilično veselu atmosferu. Nije nam ništa falilo!

 Pocetak
Obljetnica 50 godišnjice
 Pocetak

Dana '1. aprila 2021.' sastala se je ekipa organizatora proslave, fizički i virtualno, možda i posljednji put, i zaključila da se proslava održi kako je nadalje opisano.

Ako 'Covik-19' dopusti, a i zdravlje učesnika (dajte se cure i dečki malo pripazite), proslava godišnjice mature održati će se dana 19.06.2021. godine (subota). Okupljanje ispred škole u 16:00 sati na ulazu iz Zrinsko Frankopanske ulice broj 23, istočni ulaz. Svečani ručak (nije večera) biti će u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 16:30 sati. 'Menu' će bit utanačen s gazdom ' Mornara ' za ovu priliku prema njegovim preporukama. I njemu je drago što ćemo se skupit. Pošto je ovo moguće posljednje 'masovno' okupljanje pripreme će se odraditi ranije. U tu svrhu koristit će se tablica ispod.

Pošto situacija s 'Covik-19' nije jasna, ustanovljeno je da se okupljanje ispred škole održi na navedeni datum, te da ćemo lipo zajednički ručat, ako bude moguće. Točke u tablici početi će se puniti nakon 15.travnja kad Dabo podnese izvješće o raspoloživosti restorana i od tada očekujte intezivnu korespodenciju od Zave preko e-pošte i telefonsku od mene. Ja sam se cijepio glede 'Covik-19', te Vas molim da Zavi e-poštom potvrdite jeste li i Vi to obavili i jeste li voljni prisustvovati obljetnici. Prugovo će pokušat kontaktirati profesore. Kontaktirao sam policiju Srbije glede Zorana Pejića i rekli su mi da ne smiju dati osobne podatke, ali da će ga kontaktirati i prenjeti mu moju poruku. Do danas nisam dobio nikakav njegov odgovor. Ako netko još ima kakvu ideju kontaktiraje Zavu na e-poštu. Veštiti nisu obvezni! Možete doć i u kratke gaće, ali dođite! Prije nego pođete prid školu metnite 220 V u džep jer će troškovi bit otprilike toliki.

Split, 01.04.2021.

Kako je Zavo utvrdija, ali nije baš siguran glede tok saznanja uzimajući u obzir vjerodostojnost izvora podatka, Sotona iliti Vrag ili što već, odluči piturat Pakal jer je crna boja izblidila, pa su kroz ispušne odvode prema površini ispustili pare stare boje i eto ti COVID-a. Cili svit je obolija, cjepljene ide kilavo što i priliči čoviku i Hrvatima jer su po prirodi traljavi, pa je rezultat jadan. I dalje je broj oboljelih velik, a masa ih je prebolila ovu napast ili nažalost nije. Dembo je ima sriče (i sin mu) da ju je peška u bolnici prilikom nekog drugog pregleda i osta živ. Neda se naš Bračanin.

Dabo je izvidija situaciju glede ' Starog Mornara ' i doša do podatka da rade do 20:00 i da će po svoj prilici ostat tako. Rezervira je katrige i izvršit će još jednu provjeru oko 15.svibnja. Još utanačuje detalje glede smještaja stolova i spize. Bez obzira na mogući rezultat, vrijeme okupljanja je prema dogovoru, pa se može smatrat da je to kasni ručak (ionako smo svi sad u mirovini i valjda spavamo duže?) pa nemojte ništa obidvat prije nego dođete. Slikat ćemo se s maskama ili bez njih (ili u kombinaciji), pa ovisno o okolnostima odlučit što dalje. Kažu da su neki ljudi koji su prebolili COVID postali uljuđeniji (ka Britanski premijer), a neki još zločestiji. Kakvo je stanje u EOSS 'grupaciji' vidjet ćemo kad se skupimo. Ekipa, ovo je obilježavanje 50 godina mature - javite se da znam što da radim s točkama u tablici!

Split, 20.04.2021.

Fotograf iz SD neće doć, već jedino možemo poslat što smo sami slikali pa će oni to objavit (ili neće) uz prigodni tekst. Preliminarno izvješće prema tablici kaže da će nas biti oko 17, a možda i više uz dva nam rado viđena profesora, neprikosnovene legende TŠC :  Ivanka Jeftimijades  i  Maca Božović.

Split, 27.05.2021.

Tablica je sada popunjena s pregledom stvarnog stanja. Bilo dobro ili ne ostali smo u 'Starog Mornara' skoro do ponoći, tako da smo i ručali i večerali. Ivčević je slavija rođendan i častija svih s tortom. Maca nije došla zbog zdravlja, te će joj prigodni poklon (ružu, spomemicu i šolju s imenom) urućiti Ivanka. Ivanka je sa svojim razredom također imala svečani ručak za susjednim stolom povodom 60. godišnjice mature svoga razreda. Vozi Daciu bez očala ka' pravi profi vozač i stalno je vesela. Tijekom ovog tjedna postaviti će se na poslužitelj slike s proslave. Raspoložive su 92 valjale slike; slikano s mobitelom. Iako je mobitel noviji sve slike snimljene uvečer su nevaljale (zrnate). Ništa bez 'pravog' fotića.

Split, 21.06.2021.

Nikad više slikavat s mobitelom, 'Samsung S9' i 'Android 10', ma koliko god da košta i ima objektiva i pixela. Slike su za ništa. Mogući uzrok je i jadan program za slikavanje. Prekopa sam cili Internet i nisam naša bolji. Osim toga sve slikano po noći ispalo je jadno, a navodno sve se namješta automatski. Ne bi žalija da u borši, za svaki slučaj, nisam ima stari 'Olympus Camedia C-310 ZOOM' s kojim su rađene sve dosadašnje slike. Ima pravi objektiv s mehaničkim izvlačenjem i zoom-om, HD rezoluciju, nadograđenu memoriju, original akumulator umisto baterija i hrpu mogućnosti za podešavanje prilikom slikavanja. Osta je u borši neiskorišten, jerbo ti se ruka ne smi trest dok slikaješ. S njim su slikane šolje i QR code. Kriva procjena. Žao mi je. Možemo li sve ponovit?

Split, 26.06.2021.

 Pocetak
U spomen
 Pocetak

21.10.2019. napustio nas je naš 'Državnik' - U Thant.
Očekivali smo još dosta zajedničkih susreta, ali opaka bolest to je onemogućila.
Počivao u miru prijatelju.

 Željko Kovač

09.07.2018. napustio nas je 'Solinjanin'.
Znali smo da si bolestan, ali ipak smo se nadali još jednom susretu.
Počivao u miru prijatelju.

 Dragan Ninčević

 Pocetak
Obljetnica 45 godišnjice
 Pocetak

Prema dogovoru na PJACI, proslava godišnjice mature održati će se dana 18.06.2016. godine (subota). Okupljanje ispred škole u 19:00 sati. Svečana večera biti će u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 20:00 sati. 'Menu' svatko sam odabire (i plaća) prema onome što želi i / ili smije.

Kako je ovogodišnja obljetnica mature jubilarna, a svi smo već gotovo u mirovini s kakvim-takvim zdravljem, moguće je ovo posljednja prilika da se okupimo u što većem broju. U tom smislu osobno su svi kontaktirani i svatko od Vas se je izjasno hoće li doći ili neće, što je zabilježeno u narednoj tablici. Navedeno je potrebno da se na vrijeme osigura potrebni prostor u restoranu.

Ime i
Prezime
Obljetnica 45 godišnjice Obljetnica 50 godišnjice
dolazi ne dolazi dolazi ne dolazi
Janko
Budanko
   
Janko
Buljan
  Zdravstvene
nevolje
Neven
Cokarić
Zdravstveno
stanje
 
Miroslav
Čarija
   
Zvonko
Dabo
   
Vlado
Dadić
Krapinske
toplice
 
Borivoje
Đorđević
Turizam Veliki belaj
u porodici
Bartul
Filipušić
Obiteljske
nevolje
Obiteljske
nevolje
Ivica
Ivčević
   
Andro
Jakšić
   
Zdravko
Jurić
  ● ! Samo
slikavanje
Vjekoslav
Klarić
Razlog
nepoznat
Zaštita bližnjih
od korone
Željko
Kovač
  Pokojni 10/2019
Joško
Kuštre
   
Branko
Leskur
Obiteljske
nevolje
 
Tonči
Lolić
   
Milenko
Mićić
   
Dragan
Ninčević
Pokojni 07/2018
Ivo
Novaković
   
Stipe
Pažanin
Pokojni 11/1984
Zoran
Pejić
Odselio u Srbiju (nema kontakta)
Marijan
Peričić
Pokojni 01/2009
Mirjana
Cokarić (Pugar)
Zdravstveno
stanje
Ne može
i da oće
Svemir
Radas
Uči engleski
u US
I dalje uči
engleski
Drago
Radić
   
Marija
Laura (Šantić)
Građevinska
posla
Prioritetne i
druge obveze
Slobodan
Udovičić
Pokojni 12/2009
Jure
Vejić
   
Ivo
Vidović
Pokojni 04/2008
Boris
Zavadlav
   
Frane
Žanić
  ● ! Samo
slikavanje
Marijan
Žuvić
  Ne da se! Za inat
velikom belaju.
● Dolazi, nije cijepljen glede 'COVID-19'.  /   Dolazi, cijepljen-prebolio 'COVID-19'.

Dakle, Dabo je 07.04.2016. u popodnevnim satima otiša u ' Stari Mornar ' i dogovorija sa čovikom. Prostor je rezerviran. Već se je jedna oveća grupa ljudi rezervirala dio prostora, tako da smo na vrime uletili. Gore u tablici točkom su označeni svi koji su se izjasnili o svojoj prisutnosti temeljem čega je izvšena rezervacija prostora, a upitnikom oni koji zbog zdrastvenih ili obiteljskih problema još ne znaju odgovor, ali su u načelu voljni doći. Dogovoreno je da će zbog različitih zdrastvenih mogućnosti pojedinaca, svatko sam platiti ono što je naručio. Veštiti nisu obvezni.

P.S. Ako tko znade di je 'Maca' i može stupit u kontak s njom, volija bi da je priupita bili došla na proslavu obljetnice. Legenda TŠC naučila nas je sve što triba glede struke, na čemu joj puno hvala.

P.P.S. Sijede glave uspješno su se sastale i u tom smislu tablica je nadopunjena. Slike s obljetnice su ovdje. Ako slike spremite na računalo biti će u rezoluciji 2048 × 1536, a za potrebe WEB-a prikazuju se umanjene. Bilo nas se dosta prisutno.

 Pocetak
Obljetnica 40 godišnjice
 Pocetak

Dana 18.06.2011. godine skupilo se je 12 bivših učenika IVa EOSS kako bi obilježili 40 godina mature. Prugovo je zbog obiteljskih zdravstvenih problema po slikavanju otiša doma, a Vlado je doša naknadno pa nije na slici isprid škole. Potom smo skupa sa profesorom Jerićem otišli u restoran ' Stari Mornar ' gdje smo ćakulali negdje do 23:30. Sidili smo vani i bilo je ugodno. Vili nas je sve oduševio solo nastupom pjevajući ' O Sole Mio ', jer je restoran imao angažiran nekakav 'bend' te je vješto iskoristio njihovu infrastrukturu. Sve u svemu bilo je dobro. Fotografije su u albumu.


Split, 03.06.2011.

Poštovana gospodo,

Na osnovu Vaših odgovora prema anketi koju je provodio Zavo, proslava obljetnice 40 godišnjice mature održati će se u subotu 18.06.2011. godine u restoranu ' Stari Mornar ' (ispod Poljuda do Lore) s početkom u 20:00 sati, a okupljanje je standardno: u 19:00 sati 18.06.2011. godine ispred škole. Na dan 03.06.2011. godine potvrđen je prema anketiranju dolazak nas 15, uz mogućnost dolaska profesora Jerića kao gosta. 'Menu' svatko sam odabire (i plaća) prema onome što želi ili što smije - 'a la carte'. Ovisno o vremenskim prilikama, osoblje restorana omogućiti će proslovu ili unutar zgrade ili vani. Vrlo je vjerojatan i dolazak fotografa iz 'Slobodne Dalmacije'.

Drago


Preliminarni dogovor održan je 01.04.2011. godine, pjaca 18:00, petak. Ma šta sad triba nešto filozofirat, evo:

Split, 04.04.2011.

PROSLAVA 40. godišnjice MATURE

Poštovana gospodo,

Dana 01.04.2011. u 18:00 sati bio je sastanak u vezi proslave 40. godišnjice mature. Pozivu su se odazvali: Dabo, Đorđević, Ivčević, Jakšić, Jurić i moja malenkost. Izostanak su opravdali : Dadić i Lolić.

Nakon uvodnih razgovora o svem i svačem, predloženo je da se proslava organizira u prvu subotu 04.06.2011. umjesto u treću subotu 18.06.2011. Sat okupljanja ispred škole ostaje isti tj. U 19:00 sati.

Ne bi se 'išlo' na neki posebni 'menu', nego bi svatko odabrao što želi - 'a la carte'. Od profesora ne bi pozvali nijednog jer sa nijednim od živućih nismo imali poseban odnos. Za prof. Alfirevića smatramo da više nije 'sposoban' sudjelovati u proslavi.

Stoga poštovana gospodo, a i 'PICADURI', potrebno je do 05.05.2011. u 13:00 sati dati svoj stav (poslati mail) o datumu održavanja proslave i ujedno potvrditi dolazak na istu kako bi znali organizirati mjesto proslave.
Uz pozdrav

Boris Zavadlav

P.S. Iz Hrvatskog jezika sam imao 2.

P.S. na P.S. I ja! Jedna od solucija proslove je ' Stari Mornar '. Ako tko na ovim stranicama ima upisane krive podatke neka mi javi, a ako ima podataka o nekom drugom koji nedostaju, bit ću mu jako zahvalan ako me obavijesti. Imam dva mail-a i telefon i još uvijek se ne služim mobitelom. A može doć i kod mene na kavu. Voze dva lifta do devetog kata.

 Pocetak
U spomen
 Pocetak

08.12.2009. napusti nas izdvojeno krilo u Velikoj Gorici.
Nisi nam dao ni naslutiti da si bolestan. Počivao u miru prijatelju.

 Slobodan Udovičić

13.01.2009. opaka je bolest satrala dugo godišnjeg organizatora naših skupova.
Zatvori se tvoja životna karta prijatelju, iako si imao vjere da ćeš se boleščurini othrvat.

 Marijan Peričić

16.04.2008. iznenada, preko noći, napusti nas dragi prijatelj. Jednostavno se nije probudio.
Još 1.aprila zezali smo se na pjaci. Iako ćemo ti morat zatvorit kartu nećemo te zaboravit.

 Ivo vidović

 Pocetak
Obljetnica 30 godišnjice
 Pocetak

Dana 09.lipnja 2001. godine Poslin Krista odlučila se ekipa iz IVa EOSS sastat glede proslave (ne čitati pijančevanja, lijepo molim) 30 godina mature, koju običava organizirat i slavit svakih 5 godina po pravilu i između toga kako im padne napamet, van pravila.

Povodom trideset godina od mature dodjeljene su zaslužnima svečane plakete. Kliknite na ovoj tekst kako bi došli do potpunog pregleda.

Obračun troškova proslave 30 godišnje obljetnice mature napravljen je i svatko može pogledati svoje detalje u tablici.

Ukupno je bilo uplaćeno 6.550,00 kn
Do sada realizirani troškovi
Svečana večera - jelo 2.400,00 kn kn
Svečana večera - piće 1.800,00 kn
Cvjetni aranžman 250,00 kn
Troškovi podvornice u školi 200,00 kn
Fotografije 495,00 kn
Koverte, papir, marke 230,00 kn
Filmovi 150,00 kn
Kasete S8 i VHS 180,00 kn
CD mediji prazni 50 kom 259,20 kn
Asistencija na izradi Web stranice 300,00 kn
Video i foto snimanje 300,00 kn
Ukupno do sada utrošeno 6.264,20 kn
 Pocetak
Dabin kutak
 Pocetak

Grafiti by Dabo Zvonko

 • Postao sam ateista; ubili su Boga u meni.

 • Idealna žena je kao kokoš, dobri bataci i malen mozak.

 • Nevina sam, reče kurva na sudu.

 • Infarkt; ma kakav je, od srca je.

 • Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali.

 • Stvarnost je iluzija uzrokovana nedostatkom alkohola.

 • Ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid.

 • Žena je kao zemlja, što je dublje oreš bolje rađa.

 • Griješiti je ljudski, ali ako vam se gumica potroši prije olovke, malo ste pretjerali.

 • Minđa (Pička) nije neka velika stvar, ali čovjeka veseli.

 • Ne prepiri se sa budalom, ljudi možda ne uoče razliku.

 • Tko laže taj i krade, tko krade taj i ima, a tko ima uzmi ga za prijatelja.

 • Ako nemate što raditi, onda ne radite to ovdje.

 • Život ne treba shvaćati ozbiljno, uostalom navedite bar jednog koji se iz njega živ izvukao.

 • Bolje ispasti budala nego iz autobusa.

 • Mijenjam cimera koji hrče za cimericu koja puši.

 • Oženite ljepoticu, jedini način da je se riješite.

 • Žene nose štikle da im se jezik ne vuče po podu.

 • Istjeraj zlo iz žene, utjeraj joj dobro.

 • Žena je ko boca senfa, svak umoći svoju kobasicu.

 • Žene se dijele na udovice i one koje na tome rade.

 • Drkanje je kad od šake napraviš pičku, a od kurca budalu.

 • Oko za oko, pasta za zube.

 • Bog je mrtav, rekao je Nietzche, Nietzche je mrtav ... Bog.

 • Tuci ženu svaki dan, ako ti ne znaš zašto, ona sigurno zna.

 • Žene smatraju da je muškarac samo nepotrebna izraslina na kurcu.

 • Penzioneri jebu kao zvijeri, svako malo riknu.

 • Djevojke su ko vaze, dok u njih ne uvališ kitu, služe kao ukras.

 • Lijeva ženska noga reče desnoj: među nama je svršeno.

 • Sex je revolucija u kojoj krv prolijevaju samo nevine.

 • Nevjerstvo je kad dvije krive osobe rade pravu stvar.

 • Mijenjam dva grdelina za dobru ševu.

 • Žena u krevetu je jako raširena pojava.

 • Netko pije od radosti netko od tuge, a netko od sinoč.

 • Žena je zakon. Nije čudo što volim rupe u zakonu.

 • Ne pljuj po podu, pljuvačka ti može za nekog zatrebati.

 • Baš je dobro što pivo ne ostavlja mrlje od kave.

 • Drži pištolj u hladnjaku. Za hladno oružje ne treba dozvola, a i kazna je manja.

 • Bolje šutjeti i da te smatraju budalom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

 • Ja bih rađe da moja zemlja umre za mene.

 • Ušutkajmo one koji su protiv slobode govora.

 • Ne pijte vodu, žabe se kote u njoj.

 • Bolje pet do dvanaest nego nijednu poslije jedan.

 • Borba za mir je isto što i tucanje za nevinost.

 • Jedite govna, nisu valjda milijarde muha u zabludi.

 • Suprotnosti se privlače pa se onda svlače.

 • Živi kao da ti je svaki dan posljednji i jednom ćeš se sigurno u to uvjeriti.

 • Mijenjam sobnu lampu za dvosobnu.

 • Ljubav je slijepa, zato se zaljubljeni pipaju.

 • Moderna matematika je kad u četiri sata ujutro vadiš korjen iz nepoznate.

 • Tko nema u glavi mora imati barem među nogama.

 • Naš zrak ima veliku prednost, barem vidimo što udišemo.

 • Učini nešto za svoju domovinu, barem emigriraj.

 • Opreznost je kad prije grmljavine kosu opereš šamponom od koprive.

 • Djevojka postaje žena onog trena kad duboko u sebi spozna dovoljno čvrst razlog za to.

 • Ekipa, moram kući jesti, starci će mi srati.

 • Vrhunac gluposti je kad ti rođeni otac objašnjava kako si postao od majmuna.

 • Rekla mi je kako se zove pa sad znam na čemu sam.

 • Čovjek je naše največe blago. Potpis - ljudožder.

 • Obaram ljude s nogu. Potpis - mitraljez.

 • Vrijeme je relativan pojam. Zavisi s koje strane vrata od zahoda se nalaziš.

 • Opreznost je majka mudrosti. Netočno, da je bila oprezna nebi bila majka.

 • Subjekt traži objekt radi glagola (radi rađe).

 • Bolje vrabac u ruci, nego njegovo govno na ramenu.

 • Nema razlike među spolovima. I žene prde.

 • Prvi simptom SIDE je bol u stražnjici i vrući dah za vratom.

 • Informacija mu je ušla u glavu i očajnički traži mozak.

 • U životu je najbolje biti prasac. Barem godinu dana živiš kao čovik.

 • Proglašavam vas erogenom zonom.

 • Tko rano rani ima podočnjake.

 • Kako su me učili dobro da nisam još gori.

 • Žena ne može biti toliko ružna koliko ja mogu biti pijan.

 • Mačka ti piterina.

 • Pubertet je kad ženski glas mutira iz ne u da.

 • Da nije našla muškarca žena bi pritomila neku drugu životinju.

 • Sve je u našim rukama, naročito onaj koga davimo.

 • Mogu li preći sa Vi na tebe.

 • Newton laže! Lake padaju brže.

 • Birali ste pogrešan broj, ja uopće nemam telefon.

 • Pojedi ujutro živu žabu i cijeli dan ti se sigurno neće dogoditi ništa gore.

 • Svi griješimo. Netko više a netko stalno.

 • Biti zloban znači osvetiti se unaprijed.

 • Svim revolucijama je cilj oboriti nešto staro, samo je u seksualnoj revoluciji cilj oboriti nešto mlado.
 Pocetak
Novo je uvijek pri vrhu!
 Pocetak

 Prva